Muziekvereniging Irene is in 1945 opgericht in Sint Pancras, gemeente Langedijk. Harmonieorkest Irene bestaat momenteel uit 36 enthousiaste muzikanten in de leeftijd van 12 tot 80. In 2016 is het orkest gepromoveerd naar de 1e divisie van de KNMO. 

Leden

Een deel van de muzikanten komt uit Sint Pancras, maar ook uit omliggende plaatsen als Alkmaar, Heiloo, Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk, Heerhugowaard en zelfs uit Zaandam en Schagen. Het orkest verwelkomt graag nieuwe leden!

Eerste divisie

In november 2016 is het orkest op het muziekconcours van de muziekbond KNMO gepromoveerd van de tweede divisie naar de eerste divisie. Het orkest doet minimaal één keer per vijf jaar mee aan een concertconcours. Lees meer op…

Optredens

Orkest Irene treedt ongeveer 8 keer per jaar op. Dit jaar was er een concert in Theater De Vest in Alkmaar en in november heeft het orkest meegedaan aan het Westfriesland Muziekfestival in Zuid-Scharwoude, waar het optreden door de jury werd beloond met een mooie eerste prijs.
Lees meer op…
Ook verleent het orkest haar muzikale medewerking aan Koningsdag, de 4 mei herdenking (een keer per 2 jaar) en de Sinterklaasintocht in Sint Pancras. In december is er een Kerstconcert in de Witte Kerk in Sint Pancras.

Repetities

De repetities zijn elke vrijdagavond (met uitzondering van de zomer- en Kerstvakantie) van 20.00 tot ongeveer 22.15 uur (met pauze) in dorpshuis De Geist in Sint Pancras. Samen muziek maken staat voorop, maar er is ook de nodige ruimte voor gezelligheid in de pauze en na afloop. In de zomer organiseren is er de jaarlijkse BBQ.