Muziekvereniging Irene is in 1945 opgericht in Sint Pancras, gemeente Langedijk. Het orkest bestaat uit een mix van 38 enthousiaste muzikanten in de leeftijd van 12 tot 80. Een deel van de muzikanten komt uit Sint Pancras, maar ook uit omliggende plaatsen als Alkmaar, Heiloo, Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk, Heerhugowaard en zelfs uit Zaandam en Schagen.

Bezetting van Orkest Irene

Eerste divisie

In november 2016 is het orkest op het muziekconcours van de muziekbond KNMO gepromoveerd van de tweede divisie naar de eerste divisie.

Optredens

Orkest Irene treedt ongeveer 8 keer per jaar op (zie Agenda). In november 2022 hebben we ons (uitgestelde) jubileumconcert gegeven in Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard. Op 12 november 2023 hebben we meegedaan aan het West-Friesland Muziekfestival. De laatste keer dat we meededen werd ons optreden door de jury werd beloond met een mooie eerste prijs. Zie ook: Orkest Irene wint dagprijs op Westfriesland Muziekfestival.

Ook verleent het orkest haar muzikale medewerking aan Koningsdag, de 4 mei herdenking (een keer per 2 jaar), de Levende Kerststal in de Regenboogkerk en verlenen we met ons koperensemble onze muzikale medewerking aan de kerstviering op kerstavond.

Repetities

De repetities zijn elke vrijdagavond (met uitzondering van de zomer- en Kerstvakantie) van 20.00 tot ongeveer 22.15 uur (met pauze) in KC De Regenboog, Bovenweg 91 in Sint Pancras. Samen muziek maken staat voorop, maar er is ook de nodige ruimte voor gezelligheid in de pauze en na afloop. In de zomer organiseren een een jaarlijkse bbq.