Wie zijn wij?

Wij zijn muziekvereniging Irene uit Sint Pancras, een muziekvereniging die al 78 jaar muziek maakt op de vrijdagavond. Met onze 35 leden doen we dat met veel plezier en zoeken we samen de muzikale uitdagingen om vernieuwend te zijn en onze grenzen, zowel muzikaal als persoonlijk, te verleggen.

Onze ambitie is om op een zo hoog mogelijk niveau muziek te maken. Tot aan corona zijn wij om de 5 jaar op concoursen succesvol uitgekomen in de 2de divisie. Onze concerten zijn zeer gevarieerd qua programmering en vooruitstrevend qua invulling.

Uiteraard is het maken van muziek wat ons samenbrengt, maar ontmoetingen met vrienden, nieuwe contacten leggen en gezelligheid zijn onlosmakelijk met onze vereniging verbonden. Wij geloven erin dat de balans tussen ambitie en gezelligheid zorgt voor langdurige binding, energie en groei.

Aan het einde van het seizoen nemen wij afscheid van onze dirigent. 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een dirigent die ons helpt deze balans te houden en verder te versterken. Om de beste match te vinden zoeken wij iemand die zichzelf herkent in onderstaande vragen:

Persoon:
Haal je energie uit het begeleiden van en omgaan met de mens achter het instrument? Heb je gevoel voor humor? Kun je serieus en streng zijn wanneer dit nodig is? 

Prestatie:
Heb je een afgeronde opleiding HaFaBra directie of een gelijkwaardig niveau? Heb je een toekomstvisie voor onze vereniging? Ben je creatief en durf je ons steeds weer uit te dagen voor vernieuwende concerten en verdere ontwikkeling van onze vereniging? Wil je bouwen aan een orkest en ons stimuleren om het beste uit onszelf te halen? Heb je daarbij aandacht voor individuele ambities en capaciteiten? Vind je het leuk om samen met onze muziek- en concertcommissie op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen?

Plezier:
Ben je sociaal met onze leden zowel tijdens als na repetities en optredens? Ben je een verenigingsmens?

Presentatie:
Kun je een goed voorbeeld zijn voor ons door altijd positief actief aanwezig te zijn? Kun je opbouwend kritisch zijn? 

Competenties als leiderschap, motiveren, resultaatgericht, oog (en oor) voor de mens en samenwerking zijn maatgevende elementen. 

Herken jij jezelf in bovenstaande en beantwoord je de vragen volmondig met JA? Dan zijn wij op zoek naar jou en nodigen we je van harte uit om samen met ons te onderzoeken of we bij elkaar passen. Omdat we graag een goed beeld van jou willen krijgen tijdens de eerste selectie vragen we je om naast jouw C.V. en uitgebreide motivatiebrief ook jouw drie favoriete werken voor harmonie te benoemen.

Planning procedure

Je kunt reageren t/m 15 november 2023. We laten je daarna z.s.m. weten of je geselecteerd bent voor de gespreksronde die in de eerste helft van december 2023 staat gepland. Hieruit zullen maximaal 3 kandidaten worden uitgenodigd voor een proefdirectie in januari 2024.

De aanstelling van onze nieuwe dirigent zal in september 2024 starten.

Contact

Heb je vragen over de vacature of wil je meer weten over onze vereniging?

Bel dan met onze voorzitter Peter Has op 06 – 50 06 70 81 of mail naar mvirene@hotmail.com. Op onze website www.mvirene.nl en onze Facebookpagina is ook veel informatie te vinden.